Uncategorized

Varga Judit – Dekor.álom

dsc_0147.jpgVarga Judit blogja hosszú évek óta az egyik kedvencem. Nagyon szeretem azt a légies, játékosan elegáns pasztell-púder buborékot, ami az ő világát jelenti, és egyben csodálom, amiért  ennyire szép dolgokat képes alkotni. Én tipikusan az a fajta vagyok, akinek nem áll rá a keze a DIY dolgokra. Minden eddigi saját készítésű cuccom gagyi, amatőr benyomást keltett, és bárhogy is próbálkoztam, sosem sikerült szintet lépni. Talán épp ezért is szeretem annyira Juditut, aki mindig képes lenyűgözni azzal, hogy mennyire ötletes és főleg csodaszép DIY megoldásokat alkalmaz, legyen szó tárgyakról vagy lakásfelújításról. Azt hiszem, erre egy kicsit születni is kell, mindenesetre a Dekor. álom című könyvében részletesen megmutatja, hogy egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagok segítségével, és némi stílusérzékkel mennyire klassz dolgokkal lehet feldobni a lakásunkat vagy éppen az öltözékünket. 

Már a könyv külseje is azt üzeni, hogy itt valami különlegessel van dolgunk: csodaszép rosegold fóliázással és Instagramért kiáltó fotóval hívogatja az olvasót, őszintén szólva ennyire szép könyvet magyar piacon talán még nem is láttam. Ideális coffee table book is, tehát a könyv funkció mellett dekorációs célra is remek (már ha valaki ilyen célra (is) keresgél könyveket).
A belseje sem kevésbé tetszetős, a blogról már megszokott stílusú, csodaszép fotókkal illusztrált könyvben a Judit nevével szinte már egybeforró Árvalányhaj szín uralkodik (Az Árvalányhaj a Polifarbe Platinum falfesték egyik árnyalata, amit Judit előszeretettel alkalmaz az otthonában). Igazából az egész könyv olyan, mint egy Juditu stíluskalauz. És egy kicsit az is. Amellett, hogy tök jó és könnyen megvalósítható DIY ötleteket mutat, bevezet ebbe a finoman nőies pasztell világba, ami az évek alatt annyira egybeforrt a nevével és nem lehet nyálcsorgatás nélkül végiglapozni, mert annyira harmonikus és annyira egyben van az egész. 

dsc_01319.jpg

Kifejezetten jó ötlet, hogy mindjárt az elején bevezet az alapeszközök világába, tételesen felsorolva és megmutatva, hogy milyen eszközöket érdemes otthon tartani ahhoz, hogy bármilyen kisebb vagy akár nagyobb ötletet megvalósíthassunk, legyen szó festésről, barkácsolásról vagy varrásról. Az pedig még inkább tetszik, hogy a könyv végén kapunk egy lelőhelylistát a felhasznált eszközöket illetően, tehát ha valamelyik ötletet szeretnénk megvalósítani, nem kell kiguglizni a fél világot, hogy megtudjuk,melyik üzletben keressünk hasonlót.
Összesen nyolc fejezet és húsz DIY tipp kapott helyet a könyvben, amik között egyaránt találunk lakberendezéshez, divathoz és életmódhoz kapcsolódó ötleteket. Néhány dolog már ismerős volt a blogjáról és a képeiről, úgyhogy nagyon örültem, hogy megtudhattam, hogyan készül a pöttyös fal vagy éppen hogyan lesz egy igazán rusnya asztalból abszolút trendi bútordarab. Nincsenek hosszadalmas és minden részletre kiterjedő lépésleírások, de úgy ítélem, hogy elegendőek ahhoz, hogy magunk is boldoguljunk.

dsc_0140.jpg

dsc_0058.jpg

dsc_0059.jpg

dsc_0069.jpg

Kifejezetten szerettem az extra kis tippeket, amik nagyon hasznosak (például biztosan fogom alkalmazni a faliképek felhelyezése előtti papíros trükköt). Talán látható, hogy engem főleg a lakberendezési, lakásfelújítási vonal érdekel, hiszen eddig is remek tippeket kaptam a blogról (csempe- és padlófestés, erkélyfelújítás, stb…), de ettől függetlenül a Divat fejezetben is találtam érdekes dolgokat, persze jellemzően az fogott meg a legjobban, amihez varni kellene (nem tudok varrni). Igazából az egész könyv nagyon tetszik, annak ellenére is, hogy nem minden ötlet az én világom, de nagyon jó belemerülni, csak lapozgatni, nézegetni. És annak ellenére, hogy magamról nem tudom elképzelni, hogy tudnék ennyire tökéletes környezetben – szinte már Pinterest boardban –  élni, nagyon szeretek apró trükköket, ötleteket ellesni Juditutól és beépíteni a saját kis világomba.

Ez tényleg nem csak egy DIY könyv, hanem képes album és stíluskalauz egyaránt. Akár ismered Juditut, akár nem, a Dekor.álom el fog bűvölni ha szereted a DIY témát, és ha érdekel, hogyan teheted az lakásodat és a környezetedet szebbé.

dsc_0127.jpg

ne_gytappancs_1.jpg

covers_457876.jpgVarga Judit: Dekor.álom
Kiadó: BOOOK Kiadó
Keményborító, 200 oldal
Megjelenés éve: 2017
Moly

megveszem_1_-2.jpg 52947236_2309386409079817_5869262402725347328_n.jpg

Ha szívesen ragadsz a kezedbe ecsetet és nem riadsz meg a DIY (csináld magad!) ötletektől, akkor Varga Judit, vagy ahogy az interneten ismerik, Juditu könyve kötelező olvasmány lesz! A Dekor.álom DIY ötleteket és Juditu saját tanácsait is tartalmazza, amivel stílusosabb és rendezettebb életet élhetsz. Vágj bele te is a Blogturné 3 bloggerével együtt, hogy megtudd a dekorálás legfontosabb szabályait, és inspirációkat nyerj egy példányt Juditu szuper könyvéből!

Nyereményjáték

Évről-évre töretlen népszerűségnek örvendenek a DIY ötletek, hiszen általuk újra felhasználhatjuk a régi, megunt ruháinkat vagy új életet adhatunk bútorainknak, használati tárgyainknak stb. A turnén résztvevő bloggerek blogján találsz egy-egy montázst, amin DIY ötleteket látsz. Mindegyik ötlet valami olyan hétköznapi dologból készült, ami lehet, hogy nálad is megtalálható, de még nem gondoltál arra, hogy mennyi mindent készíthetsz belőle. Pl: műanyag flakon. DIY-ötletelésre fel!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésükre, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, különben automatikusan újat sorsolunk.

gtjd0dt.jpg

 

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

02.24. A Szofisztikált Macska
02.26. Hagyjatok! Olvasok!
02.28. Zakkant olvas


Füszöveg: Varga Judit dekoratőr, lakberendező, a népszerű Juditu blog írója nap mint nap inspirálja változásra, megújulásra olvasóit az otthonteremtés, a divat, valamint az életmód területén. Alkotásai vidám személyiségét és precíz, mérnöki látásmódját tükrözik. Sohasem fogy ki a kreatív ötletekből! Első könyve olyan nőknek szól, akik örömüket lelik az alkotásban, otthonuk szépítésében, a saját kezűleg készült, divatos kiegészítőkben, és akiknek fontos, hogy mindig egyediek és stílusosak legyenek.
A könyvben bemutatott 20 egyszerű, pár lépésben megvalósítható dekoratív ötlet kivitelezésébe a kezdők is bátran belevághatnak. A kötet azonban több mint egy ötletadó DIY-kézikönyv. Sokkal inkább stílus-kalauz, amely a projektekhez kapcsolódó tanácsok, tippek, személyes történetek, a hangulati és inspirációs fotók által, illetve a kulissza-titkokkal együtt betekintést nyújt a Juditu-világba.


vargajudit.jpgA SZERZŐRŐL
Varga Judit eredetileg villamosmérnöknek és bankinformatikusnak tanult, az egyetem elvégzése után azonban rájött, hogy nem ez az ő útja. Elvégzett egy lakberendező tanfolyamot és 2009-ben elindította blogját, a Juditut, ahol főleg DIY ötleteket ad az olvasóinak. A televíziónézők a Térnyerők című műsorból is emlékezhetnek rá, amelyben McMenemy Márk mellett szerepelt, mint lakberendező. Írásait több lapban is olvashattuk, A Mi Otthonunk című magazinnál önálló DIY rovatot vezetett.