Polc

ÚJ KÖNYVEK A POLCOMON – SZEPTEMBER & OKTÓBER

Szeptemberben kimaradt ez a poszt, ugyanis csak egyetlen új könyvvel gazdagodtam abban a hónapban, így pedig nem láttam értelmét írni róla, gondoltam majd összevonom az októberivel. Egyébként, ha követtek Instagramon (kövessetek! 🙂 ), akkor már láthattátok az újdonságokat, mert általában mindig megmutatom ott is a szerzeményeket. Szóval a szeptember visszafogottra sikerült, az október viszont ahhoz képest könyvesőt hozott, csupa remek olvasmánnyal lettem gazdagabb.

DSC_1605Stephen King – Az Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a szeptember teljesen az Azról szólt: a mozifilm is sikeresnek bizonyult és az Európa is újra kiadta a könyvet, méghozzá ilyen csodaszép filmes borítóval. Mivel nekem ez a kötet még hiányzott a polcomról (túl sok King hiányzik, igazság szerint), mindenképpen szerettem volna megvenni, főleg hogy az Az volt az első King-élményem mind filmben, mind könyvben annak idején. Az olvasásig még nem jutottam el, de minél hamarabb szeretném újra felfedezni a történetet, ezúttal már felnőtt fejjel.
Jo Nesbø – Hóember Szintén a belőle készült film tehet arról, hogy a Hóember új kiadást és új borítót kapott, én pedig borzasztóan örülök ennek, mert elképesztően szép ez a könyv, sokkal jobb, mint az eddigi komor vonal, ami a Harry Hole-sorozatot jellemzi. Pár évvel ezelőtt az ötödik részig jutottam egyébként, aztán valamiért abbamaradt az olvasása, viszont most a Hóemberen felbuzdulva újra kedvet kaptam hozzá. Ez egyébként a hetedik rész, de nem kell félni, anno a Boszorkányszöggel kezdtem, ami a negyedik része, de abszolút nem éreztem hátrányát annak, hogy csak úgy belecsöppentem a Hole-világba. Most éppen anyukám olvassa (imádja!), de ha befejezte, akkor én jövök!
Lauren Fern Watt – Egy kutya bakancslistája Na ez az a könyv, amit magamtól soha az életben nem vettem volna meg, viszont a Book a Sloth Club próba doboz révén mégis hozzám került. Imádom az állatokat, voltak kutyáink, deguk, kanári, és most ugye cicám van, viszont ebből az imádatból kifolyólag nem tudok és nem is akarok állatok szenvedéséről és/vagy haláláról olvasni. Éppen elég volt őket elveszíteni az életben, nem hogy még olvassak is ugyanerről. Egyébként érdekesnek tűnik a sztori, mert az írónő élete van benne a középpontban, szóval még nem tudom mi lesz a sorsa. Lehet, hogy egyszer mégis rászánom magam az elolvasására, de az is lehet, hogy elajándékozom.

DSC_1619Michael Chabon – Ragyog a hold Recenzióra érkezett a KULT Könyvek első darabja, amit innen is köszönök a kiadónak. Borzasztóan örültem neki, mert ezt, és az ezt követő KULT köteteket mindenképpen beszereztem volna egyébként is. A könyvről már meg is találjátok az írásomat a blogon. Nehezen hangolódtam rá, de végül nagyon szerettem. Ezek után szeretném a szerző másik magyarul megjelent könyvét is elolvasni, és reménykedem benne, hogy kiadják a képregényes regényét is előbb-utóbb.
Ryan Holiday – Az ego az ellenség Sokszor megfogadom, hogy több pszichológiai témájú, önfejlesztő könyvet fogok olvasni, viszont valami oknál fogva mindig háttérbe szorulnak a többi kötettel szemben. Ezért is örültem, amikor a Chabon könyv mellett ezt is felfedeztem a csomagban. Már elkezdtem olvasni és már most kijelenthetem, hogy talán nem volt véletlen, hogy pont most, pont ez a könyv talált meg. Hamarosan írok róla bővebben, mindenesetre ha gondolkodtok a beszerzésén, akkor ne vacilláljatok!

DSC_1614Belinda Bauer – A 19-es holttest A Lettero Kiadótól is kaptam egy szép nagy adag olvasnivalót (szintén nagyon köszönöm), amiből a képzeletbeli kedvencem ez a thriller. Azért képzeletbeli, mert már a megjelenésekor kinéztem magamnak, viszont mint egy jó bort, úgy tartogatom legutoljára az elolvasását ebből a négyesből, remélem nem fogok csalódni benne. A visszajelzések szerint nagyon jó könyv, van benne egy Aspergeres orvostanhallgató meg egy titokzatos hulla, szóval izgi lesz!
Charity Norman – Luke Livingstone titkos élete  Charity Normant mindenhol Jodi Picoulthoz hasonlítják, ami például nálam nem előny, mert én nem vagyok oda túlzottan Picoultért, viszont a könyv témája történetesen nagyon érdekel. Nem tudom mennyire lesz sikeres itthon egy ilyen kaliberű történet, de én bízom benne, hogy sok emberhez eljut. Még csak pár oldalon vagyok túl, de azt el tudom már most mondani, hogy nagyon magával ragadó az írásmód és a főszereplő is.
Alafair Burke – Az ex  Friss és ropogós az élmény, ugyanis nemrég fejeztem be, így kitalálhatjátok, hogy a következő poszt erről a könyvről érkezik majd a blogra. Nagyon más volt, mint amit vártam, de ettől függetlenül egyáltalán nem csalódtam a történetben, sőt, nagyjából 2 óra alatt kivégeztem több, mint a felét. Főképpen ügyvédes, tárgyalótermes sztori, de mint mondtam, jön a részletes beszámoló róla!
Rhys Bowen – Holttest a fürdőkádban Jaj, hogy mennyire szerettem ezt a könyvet! Igazi kuckózós könyv, pléddel, teával, vastag zoknival, és odakint szakadó esővel. Mivel erről született már egy hosszú poszt sok képpel, így nem is vesztegetnék rá sok szót. Ha szeretitek mondjuk az Agatha Raisin könyveket, vagy egyszerűen csak Agatha Christie-t, meg az angol humort és hangulatot, akkor véletlenül se hagyjátok ki Georgie kalandjait!