Új könyvek a polcomon
Polc

ÚJ KÖNYVEK A POLCOMON – JÚNIUS

Mindig megfogadom, hogy visszaveszek egy kicsit a vásárlásból, de aztán hamar el is bukom ezt a projektet. A június egyébként is veszélyes hónap, hiszen ilyenkor van a könyvhét, amikor is rengeteg szuper újdonság érkezik. Írtam is egy kívánságlistát a friss megjelenésekből, ITT olvashatjátok el, ha még nem láttátok. Összesen hét könyvet újítottam, és mentségemre szóljon, hogy a legtöbbjük régi vágyam volt már.

kjhgfhjnmgzgiBoris Vian Tajtékos napok című klasszikusának címét egészen kicsi korom óta megmagyarázhatatlanul imádom. Nemrég újra belefutottam a könyvbe és fejbevágott a kérdés, hogy ugyan miért nem olvastam még ezt el? Nagyon szeretem egyébként a Helikon zsebkönyveket, jó minőségű kiadások rendkívül olcsón, a Tajtékos napoknak pedig a borítója is kivételesen csodálatosra sikerült.
Truman Capote neve leginkább az Álom luxuskivitelben kapcsán kerül elő, de írt ő még azon kívül is egy nagyon híres könyvet, mégpedig a Hidegvérrel című dokumentumregényt, ami egy kansasi család meggyilkolásának körülményeit mutatja be. Az eset természetesen megtörtént, engem pedig nagyon érdekel az ilyesmi, szóval nem is értem, hogy maradhatott ki ez a könyv eddig. Egy kifogástalan antikvár példányt sikerült szereznem, egy viszonylag szép kiadásból.
A #Girlboss megvételét már ezer éve halogatom, anno elektronikusan olvastam és imádtam, most pedig végre a polcomon is ott figyel. Nagyon baráti áron adják a Bookdepositoryn, aki gondolkodik rajta, annak érdemes onnan beszerezni. Egyébként sorozat is készült a könyv alapján, érdemes abba is belekukkantani!
A Bitó és borostyán annyira vastag lett, hogy szabályosan meglepődtem, amikor megérkezett, mert olyan rövid szösszenetre számítottam, mint amilyen a tavaly nyári  Beretva és tőr volt. Nem panasz, sőt nagyon örülök, de szerintem elteszem nyár vége – ősz elejére, hogy kitartson a befejező kötetig.

dsfghfghj A Kirajzás és a Baltimore fiúk szerepelnek a fentebb linkelt kívánságlistámon, úgyhogy róluk nem is mondanék sokat, illetve csak annyit, hogy a Kirajzásról már el is készült az értékelés, amit ITT tudtok elolvasni. A Baltimore fiúk kapcsán pedig nagyon tudom ajánlani az író előző könyvét, ami Az igazság a Harry Quebert ügyben címmel jelent meg, de ez ne ijesszen el senkit, mert a történet a címadással ellentétben remek!
Végül, de nem utolsósorban a Szolgálólány meséjét is megvettem, mert a csapból is ez folyik, én meg kíváncsi lettem. Már készülőben van a poszt róla, elöljáróban annyit, hogy tetszett, de nem tartom tökéletesnek.

Őket szereztem be tehát júniusban, és már előre rettegek a júliustól, ugyanis kezdődnek a nyári leárazások, és ne tudjátok meg, hogy tavaly mennyi mindent összevásároltam ennek apropóján…
Ti milyen könyveket vettetek mostanában?