Polc

ÚJ KÖNYVEK A POLCOMON – JÚLIUS

Az igazat megvallva, nem igazán terveztem erre  hónapra vásárlást, úgy gondoltam, hogy majd összevonom a július-augusztust,  de végül úgy alakult, hogy összejött egy posztra való könyv, úgyhogy fussunk is végig gyorsan az új polclakókon. Sajnos nem tudtam júliusban olyan ütemben olvasni, amiben szeretnék, és csak gyűlnek a könyvek, de augusztusban terveim szerint végre tényleg rákapcsolok az olvasásra.

DSC_3390

Harry Potter and the Philosopher’s Stone – Slytherin edition  Erről nem is szeretnék sok szót ejteni, hiszen a legutóbbi bejegyzésben részletesen kiveséztem kívül-belül. A megjelenése óta gondolkodtam a rendelésen és nem bántam meg, abszolút megérte!
Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff, Ravenclaw …Twenty years ago these magical words and many more flowed from a young writer’s pen, an orphan called Harry Potter was freed from the cupboard under the stairs – and a global phenomenon started. Harry Potter and the Philosopher’s Stone has been read and loved by every new generation since. To mark the 20th anniversary of first publication, Bloomsbury is publishing four House Editions of J.K. Rowling’s modern classic. These stunning editions will each feature the individual house crest on the jacket and line illustrations exclusive to that house, by Kate Greenaway Medal winner Levi Pinfold. Exciting new extra content will include fact files and profiles of favourite characters, and each book will have sprayed edges in the house colours. Available for a limited period only, these highly collectable editions will be a must-have for all Harry Potter fans in 2017.

cof

Sarah Pinborough – Ne higgy a szemének!  Ezt a könyvet recenzióra kaptam a következő kettővel egyetemben, innen is köszönöm a kiadónak! Nemsokára befejezem az olvasását, szóval a következő poszt várhatóan erről a könyvről lesz, emiatt nem is mondanék róla többet addig.
Ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik. Louise, a fiatal titkárnő talán élete férfijával találkozik egy bárban, de a csók korainak bizonyul, különösen, miután hétfőn a munkahelyén megpillantja új főnökét, Davidet – aki persze nem más, mint a férfi a bárból. És naná, hogy felesége van. Ami ezután történik, az minden, csak nem megjósolható. Hiába kombinál az olvasó, előbb-utóbb leesik neki, hogy ebben a szokványosnak látszó szerelmi háromszögben igazából semmi sem szokványos. És felesleges lenne arra intenünk, hogy inkább ne kedveljen meg egyetlen szereplőt sem – úgyis képtelen lesz ellenállni. Mígnem egy ponton, amikor a legjobban aggódik majd az illető sorsa miatt, ráébred: nem is őt kellett volna féltenie! Sarah Pinborough regénye nem egy szerelmes történet, egy krimi és egy thriller szimpla keveréke. Sokkal félelmetesebb annál. Mert Pinborough regénye elkísér. És nem hagy nyugodni.
Ne higgy ennek a könyvnek! Ne higgy a szereplőknek! Ne higgy saját magadnak se! És történjen bármi, senkinek se áruld el a végét!

Tasmina Perry – Ház a naplemente tónál Ezer éve olvastam utoljára romantikus történetet, szóval örülök, hogy ez a könyv egy kicsit kirugdal majd a komfortzónámból és reményeim szerint bebizonyítja, hogy érdemes nyitnom a műfaj felé. A borítója mindenesetre csodaszép.
Senki ​nem felejthet el egy olyan nyarat, amelyet a Casa D’Orban töltött… A Casa D’Or, a titokzatos ültetvényes ház a Naplemente-tó partján, több mint ötven éve a Wyatt család tulajdonában van. Jennifer Wyatt ide tér vissza az egyetem elvégzése után reményekkel telve, várja a tóparti nyár. Ám mire eljön az ősz, szíve összetörik, családja szétesik, álmai semmibe vesznek. Húsz évvel később a Casa D’Or, tragikus események áldozataként, elhanyagoltan áll. Jennifer rácsapta az ajtót a múltjára. Aztán Jim, a férfi, akit megismert, és akibe beleszeretett azon a varázslatos nyáron, újra megjelenik az életében. Azt tervezi, hogy visszaszerzi a Casa D’Or egykori dicsőségét. Találkozásuk felzavarja mindkettejük régi kísérteteit, és felfedi a sötét titkokat, amelyeket a ház még mindig rejteget.

Jane Corry – A férjem felesége Egy újabb borzongós könyv, ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet a fülszöveg elolvasása után. A visszajelzések szerint több szálon futó, egészen ügyesen összerakott történet, már nagyon kíváncsi vagyok.
Mi van, ha az egész életed hazugságra épült? Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja. De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez. A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak. A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd… De valóban ártatlan? És ki ő, hogy megítélje?

cof

Josh Malerman – Madarak a dobozban A megjelenés óta kerülgetem ezt a könyvet, a végső lökést azonban a készülő film hozta meg, aminek a főszereplője Sandra Bullock lesz. Mivel tutira meg fogom nézni a filmet, előtte mindenképpen el szeretném olvasni, mert nagyon dicséri mindenki a történetet. Ötletes a lyuk a borítón, és tök jó, mert a fotókon úgy tűnik, mintha műanyag perem lenne körülötte, pedig igazából nincs.
Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött. A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé. Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve. Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

Jane Harper – Aszály Megmagyarázhatatlanul vonzott ez a könyv, már a megjelenéskor tudtam, hogy ezt meg KELL vennem. Fogalmam sincs mit várhatok tőle, de már belefutottam egy értékelésbe, és az alapján nem lesz rossz olvasmány. Kisváros, felszín alatt lappangó titkok és indulatok, gyilkosság… Nekem való!
Luke Hadler előbb a feleségével és fiával végez, aztán önmagával is. Kiewarra farmerközössége napi szinten szembesül élet-halál kérdésekkel. Ha valaki egy ilyen helyzetben megtörik, hát… Miután Aaron Falk szövetségi ügynök visszatér Kiewarrába a temetésre, kénytelen szembenézni azokkal az emberekkel, akik húsz évvel korábban kivetették maguk közül. Amikor azonban bevonják a nyomozásba, hamar elkezd kételkedni abban, hogy Luke volt az, aki végzett a családjával. Miközben egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, felszakadnak egyes régi sebek, és újak is keletkeznek. Falk és gyerekkori barátja, Luke ugyanis osztozott egy titkon. Egy titkon, amiről Falk azt hitte, már rég a múlté. Egy titkon, amit Luke halála lassan a felszínre hoz.

S.K. Tremayne – A tűz gyermeke A könyv, amit a borító miatt vettem meg. Na jó, ez így nem teljesen igaz, de tény, hogy imádom ezeket a színeket, vonzza a tekintetet. Ki nem találjátok, de ez is egy thriller (mást is szoktam olvasni, tényleg!), méghozzá a jófajtából. Illetve csak sejtem, hogy abból való, ugyanis a szerző előző könyve, a Fagyos ikrek igencsak tetszett, ez sem lehet rosszabb.
Amikor Rachel hozzámegy a sötét hajú, jóképű Davidhez, úgy tűnik, minden rendbe jön az életében. Londoni szingliségéből David gyönyörű cornwalli birtokára költözik, ahol gazdagságot, szerelmet és egy odaadó mostohafiút kap, Jamie-t. Jamie viselkedése azonban hamar megváltozik, Rachel tökéletes élete pedig megbomlani látszik. A fiú nyugtalanító jövendöléseket mond, és azt állítja, kísérti őt elhunyt anyjának, David előző feleségének szelleme. Jamie ezzel vajon büntetni akarja Rachelt, vagy egyszerűen csak sokkal mélyebbek a lelki sebei, mint azt Rachel gondolta? Rachel a múlt eseményei között kutatva gyanakodni kezd férjére. Miért vonakodik ennyire, hogy megvitassa vele Jamie viselkedését? És két évvel azelőtt vajon mi okozta exfelesége váratlan halálát? Ahogy elmúlik a nyár, és közeledik a december, Rachel egyre inkább rettegni kezd, hogy Jamie szavaiban igazság rejtőzhet: „Halott leszel karácsonyra.”

cofEnnyi lenne a júliusi beszerzés, szerintem el leszek velük egy darabig foglalva és igyekszem mindegyikről hamar beszámolni. Ha olvastátok már valamelyiket, akkor mondjátok el, hogy tetszett-e vagy sem!