Uncategorized

Új könyvek a polcomon | Január

dsc_2955-01.jpegA január általában sosem múlik el új könyvek nélkül, ugyanis gyerekkorom óta hagyomány, hogy  szülinapomra kapok egy-két vágyott (vagy néha kevésbé vágyott) példányt a családtagoktól. Idén sem volt ez másképp, illetve befutott néhány recenziós példány is.

Még ősz tájékán jött az ötlet, hogy csinálok egy családdal megosztható listát, amelyben a könyves kívánságlistámat vezetem, mert így tutira olyan könyvvel lepnek meg, aminek örülök, mégis megmarad a meglepetés, na meg up to date is könnyebb tartani. Erről a listáról kaptam most meg három csodagyönyörű könyvet.

dsc_2940-01.jpeg

MICHELLE OBAMA: ÍGY LETTEM | JESMYN WARD: HALLGASD A HOLTAK ÉNEKÉT | IMOGEN HERMES GOWAR: A HABLEÁNY ÉS MRS. HANCOCK

A két KULT könyv szokás szerint fantasztikusan igényes kivitel, sajnos még nem volt érkezésem elolvasni őket, de amint lesz időm és hangulatom, belevetem magam mindegyikbe. Eddig még egy KULT könyv sem okozott csalódást, remélem ezek sem fognak.
Michelle Obama életrajza sunyi módon kúszott be a látókörömbe, ugyanis kezdetben egyáltalán nem érdekelt, majd szépen lassan (nagy mértékben hála a közösségi mádiának) olthatatlan vágyat éreztem, hogy megkaparintsam magamnak. Szerencsére nem volt hiába, fantasztikus könyv, ennek még lógok az értékelésével.

És most jöjjenek a recenziós és BTK-s könyvek! Először is, megérkezett végre fizikai valójában a Karolina és a krakkói babakészítő, amely a decemberem és talán a tavalyi évem legkedvesebb olvasmánya volt. Mondanom sem kell, hogy élőben még gyönyörűbb, mint képen, méltó borítót kapott a történet. ITT olvashatjátok az értékelésemet.

dsc_29e_35-01.jpeg

Szeder Réka Puncsapuk című riportkönyvéről már írtam a blogon, ITT találjátok. Elég realista, de nagyon érdekes olvasmány volt, bebizonyította, hogy érdemes néha kikacsintani a komfortzónámból.

dsc_2922-01.jpeg

A csodálatos borítójú Ezüstfonás a hónap nagy kedvence lett, Novik képes arra, hogy egy kicsit újra gyerekké varázsoljon olvasás közben. Értékelés ITT.
A Hazatérés egy olyan történetnek tűnik, amire lélekben gyúrnom kell, de nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis a szerző előző regényét nagyon méltatták, remélem ez is lesz olyan jó (bár még azt sem olvastam, de hiszek az értékelőknek)

dsc_2926-01.jpeg

Három szakácskönyv is beköltözött hozzám januárban, és szerintem még folytatódni is fog a sor, mert egyelőre nagyon meg vagyok lőve az új életmódommal kapcsolatban. A Cukormentes örömök, a Mindenmentes és a Viszlát, cukor és fehér lisztben egyaránt az a közös, hogy inzulinrezisztens és akár cukorbeteg embereknek nyújtanak a receptekkel segítséget. Mindegyik nagyon igényes kiadvány, csupa nyálcsorgatós recepttel, hamarosan hozom is az elsőről az értékelést.

dsc_291kj8-01.jpeg

És végül, de nem utolsósorban a KMK-tól is befutott egy szép pakkom (igaz, hogy február elsején, de instán megszavaztátok, hogy belefér még a januárba), aminek lehetne az is a neve, hogy az elszalasztott turnék könyvei. Igen, utólag nézve ezekkel tök szívesen turnéztam volna, ha  kicsit jobban utánuk nézek, de nem tettem. Sebaj, most bepótolom.

dsc_2915-01.jpeg

Azt hiszem még nem volt hasonló a blogon, pedig alapvetően szeretem a Poldarkhoz hasonló könyveket, még ha nagyon keveset is olvasok. A Ross Poldark pont olyannak tűnik, amit nagyon fogok szeretni, a sorozatba már belekukkantottam és odáig vagyok, szóval remélem, hogy a könyv is be fog szippantani.
Kerstin Giertől eddig egy könyvet olvastam, az nem győzött meg túlzottan, viszont a Fellegszálló a fülszöveg alapján  nagyon nekem valónak tűnik. Kicsit más mint az eddigi könyvei, talán pont azért. Mindenestere ezt már a borító miatt is megéri beszerezni, hát odáig vagyok minden kis részletért.
A Six of Crows a buta előítéleteim miatt esett ki először a pixisből, konkrétan már a borítóról eldöntöttem, hogy ez nemszeretem könyv, aztán kiderült, hogy talán mégsem kellene elsőre ítélni. Remélem tényleg igazam lesz és beváltja a reményeimet.
Végül, de nem utolsósorban nem is én lennék, ha nem lenne egy thriller a csomagban, méghozzá A pók fogságában című kristálypöttyöst néztem ki magamnak. Elég vegyes véleményeket láttam, szóval kicsit félve, de bizakodva ugrom majd neki.