Uncategorized

Új könyvek a polcomon | 2018/4

u_j_ko_nyvek_a_polcomon_1.pngEljött az  idei utolsó beszerzős poszt ideje, durva, hogy mennyire gyorsan elszáguldott ez az év is, mintha csak egy pillanat lett volna. Októbertől decemberig viszonylag jó kislány voltam a vásárlásokat tekinintve, a beszerzéseim nagy része inkább recenzió vagy ajándék, de azért nem kellett félteni, éltem az akciókkal és a lehetőségekkel, amikor csak lehetett. A jövő év kulcsszava egyértelműen a várólistacsökkentés lesz, ami azt jelenti, hogy igyekszem tényleg csak minimális mennyiséget vásárolni és inkább a polcon várakozó szegény árvákat sorra keríteni. Tudom, hogy idén is ezt ígértem, de hátha jövőre tényleg összejön!

Októberben például egyáltalán nem vettem könyvet (taps!), két recenzióm volt csak ebben a hónapban, amiből egyelőre csak az egyik van nálam fizikai valójában. A kisemmizett angyal és az Egy feminista nem jár rózsaszínben egyaránt szuper olvasmányok voltak, itt és itt írtam is róluk izibe.

dsc_25lkj25.jpg

November nem tudtam nem beszerezni az immáron online is elérhetővé váló POKET zsebkönyvek közül néhányat: az És mesélni kezdtem, az Ady Endre éjszakái, az Utazás a koponyám körül és az Orlando jött első körben, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó vásárlásom volt, mert nagyon kis cukik és praktikusak ezek a könyvecskék. Megérkezett egy (talán még nyáron) előjegyzett könyvem is ebben a hónapban: Stephen- és Owen King új könyve, a Csipkerózsikák nem csak kívül, de belül is elé tetszetős, jövő év elején mindenképp beszámolok róla. A BTK keretein belül jött hozzám novemberben a Tükörjáró sorozat folytatása, Szabados Ági olvasónaplója, illetve a Dracul és az Éhség is. A hónap végén még befutott a Mielőtt a kávé kihűl, ezekről már mind olvashattatok is a blogon. Ekkor érkezett a Karolina és a krakkói Babakészítő is, ami fizikai formában ugyan még nincs nálam, de ami késik, nem múlik. Két magánkiadás is érkezett recenzióra, az egyiknek nagyon tetszett a fülszövege (Egy maréknyi fűszer), a másik pedig egy olyan szerző könyve, akivel egy másik, készülő könyve kapcsán ismerkedtem meg és az alapján tudtam, hogy nem fogok csalódni (Angyalkönny). Ezekről is  mihamarabb írok.

dsc_1710_1.jpg

dsc_1758-2_ma_solat.jpg

dsc_1908.jpg

dsc_19k75_1.jpg

dsc_2293.jpg

dsc_2287.jpg

Decemberben szigorú könyvstop volt, mert nem tudhattam, milyen könyveket kapok meg a kívánságlistámról karácsonyra, így elkerülve az esetleges duplikációt, inkább nem vettem semmit. Vagyis de, de az más. Szóval érkezett egy meglepetéskönyvem a Könyvkuczkó bloggerétől: említettem neki, hogy még nincs meg a Harry Potter sorozat, és hogy mennyire tetszik a puhatáblás kiadás, úgyhogy Bubu fogta magát és meglepett (többek között) az első HP kötettel karácsony alkalmából. Most már nincs mese, muszáj lesz a sorozat többi részét is beszereznem, hogy ne legyen olyan magányos.
A Book24 300 forintos Agave-akciója igazi merénylet volt így karácsony előtt, de nagyon büszke vagyok magamra, mert képes voltam megálljt parancsolni és tényleg csak olyan könyveket vettem meg, amiket ezer százalék, hogy el is fogok olvasni. (Azért mertem innen vásárolni, mert ezek közül semmi nem volt a hivatalos könyves kívánságlistámon) Kettő kötet már régóta tervben volt: az Arkangyal éjjel és  Földalatti légitársaság a megjelenés óta izgat, most már a polcról kacsingatnak. A harmadik egy Neil Gaiman kötet, a Kilátás az erkélyről, ami inkább szól a róla, mintsem a műveiről, de nem is bánom, mert mindig érdekes fazonnak tartottam, jó lesz egy kicsit mélyebben is megismerni. 
Végül, de nem utolsósorban a karácsonyi ajándékaim: a Terror, a Kis tüzek mindenütt, a Máglya és az Aki megszökik és aki marad.  Túlzás nélkül mindegyiket imádom – a Máglyának különösen örülök, mert olvastam ugyan, de most végre saját példányom is lesz belőle.

dsc_25kjhg05.jpg

dsc_2503.jpg

dsc_2506.jpg

dsc_25lk37_1.jpg

Lesz mit olvasnom jövőre is. Januártól egyébként visszatérek a havi beszerzős posztokhoz, mindenképpen praktikusabb lesz így. Jövök még egy 2018 kedvencei poszttal is, a fentiek közül is került a listámra néhány kötet.

dsc_2499.jpg