Polc

Új könyvek a polcomom | Március & Április

Múlt hónapban valamiért kimaradt ez a poszt, aztán inkább úgy döntöttem, hogy összevonom majd az áprilisi beszámolóval, úgyhogy íme, két hónap szerzeményei!  Sajnos a könyvfesztiválra nem jutottam el, így az igazi ámokfutás elmaradt, ennek ellenére nem maradtam újdonságok nélkül.

Március

Márciusban egy meglepi könyvvel indítottam: Grecsó Krisztián Vera című regényét anyukámtól kaptam teljesen váratlanul. Ez volt az első olvasásom a szerzőtől, és most jutott eszembe, hogy elfelejtettem írni róla, úgyhogy ezt hamarosan pótolom is.
A hónap második beszerzése a Menny és pokol trilógia volt Jón Kalman Stefánssontól és nem, egyáltalán nem tagadom, hogy a külseje volt az, ami felkeltette a figyelmemet. Az olvasásig még nem jutottam ugyan, de olyan történetre számítok, amiben nem sok minden történik, de az nagyon.
Hogy hogy nem, épp akció volt a Libriben, amikor bementem átvenni a fenti könyveket, úgyhogy le is csaptam izibe’ a Hajnali lázra, mert régóta szemezek vele és többen is ajánlották. Kicsit tartok tőle, mert anno a beleolvasó nem győzött meg, de azóta eltelt pár év, hátha most egymásra találunk.
És ha már Gárdos Péter, megvettem a legújabb regényét is, a Hét mocskos napot, ami a leírása és a kritikák alapján sokkal inkább az én könyvem lesz, mint a Hajnali láz.
A 160 grammos diéta továbbra is ezerrel pörög, én pedig szeretnék az eddigieken kívül még néhány szakácskönyvet beszerezni hozzá. Első körben Vrábel Krisztina, Koszta Ágnes és Töllösy Judit 160 grammos szénhidrátdiéta – Az életmódkönyv című műve jött haza, amely a szuper recepteken kívül hasznos tudnivalókat is tartalmaz és mivel az egyik szerző kezeli a nyavalyáimat, extrán kíváncsi voltam.
Márciusban személyesen is találkoztunk egy kedves könyvblogger barátnőmmel, Bubuval, aki az alkalomra meglepett a Harry Potter második kötetével. Mivel az elsőt is tőle kaptam, remélem, sokszor találkozunk még (csak viccelek persze 😀 )
Két recenzió is érkezett márciusban. Az egyik A kapitány küldetése, amelyről hamarosan bővebben is írok majd, a másik pedig Colm Tóibín új regénye, A blackwateri világítóhajó, amelyről szintén ebben a hónapban jön majd a beszámolóm.

img_20190501_092911-01.jpeg

Április

Áprilisban a recenziók voltak többségben, első körben A természet ereje érkezett Jane Harpertől. Az Aszály „folytatása” remek könyv volt, még ha nem is tökéletes. Értékelés itt.
A hónap elején indult a Netflix új természetfilm sorozata, az Our Planet, amihez világszerte a premierrel egy időben jelent meg a sorozathoz készült könyv is, magyarul A mi bolygónk címmel. Csodaszép mestermű, hamarosan mutatom!
Az év legeslegvártabb könyve számomra egyértelműen a Halálos fehér volt, amit azonnal előrendeltem, amint lehetett. Nem csalódtam benne, az értékelést itt olvashatjátok.
A Kárpár Walzer ez hihetetlenül izgalmas könyvnek ígérkezik, ami a monarchia idejébe repíti az olvasót. Őszintén szólva fogalmam sincs, mire számíthatok, de hamarosan sort is kerítek rá és kiderül. Terjedelmes darab, annyi szent.
Minden évben kíváncsian várom, hogy jön-e új Atwood szépséges kiadásban, és ezúttal sem kellett csalódnom,sőt! Egyszerre három új kötet érkezett a kanadai szerzőtől, a MaddAddam trilógia formájában. Ha csak fele olyan jók, mint a borítóik, akkor boldog leszek!
Végül, de nem utolsósorban Mester Györgyi is meglepett egy novelláskötetével, A hatodik cíművel. Tőle már olvastam egy novellagyűjteményt, hasonló jóra számítok ettől a kötettől is.

img_20190501_093427-01.jpeg

Ennyi volt a két hónap termése. Szerencsére kezd visszatérni a kedvem is, most már nem csak muszájból, hanem élvezettel is olvasok, úgyhogy halkan, de kijelenthető, hogy elmúlt a válság. Májusra rengeteg olvasnivalóm van, jön majd egy csomó értékelés a blogra is, úgyhogy mindenképp érdemes visszanézni 🙂

img_20190501_092146-01.jpeg