Finlay Donovan mindent visz
Krimi

Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz

Elle Cosimano előző könyve, a Finlay Donovan ölni tudna emlékezetes olvasmányom volt idén. Üdítő kötet, ami rendkívül ügyesen ötvözi a krimit és a chicklitet, felhasználva mindkét műfaj legjobb elemeit. Nagy örömömre még idén megérkezett a kötet folytatása, Finlay Donovan mindent visz címmel és ez a rész talán még szuperebb lett, mint az első!

Alig pár hónappal vagyunk az előző könyv eseményei után, amikor Finlay és Vero, a bébiszitter egy titkos, anyukás fórumon felfedezik, hogy valaki el akarja tenni láb alól Finlay exférjét, Steve-et és kész ezért busásan fizetni. Bár Finlaynek nem jönne rosszul a dolog, ha az elviselhetetlen exe nem keserítené meg többé az életét, a gyerekek miatt mégsem hagyhatja annyiban a dolgot. Így hát Vero és Finlay versenyt futnak az idővel, hogy kiderítsék, ki a megbízó és megakadályozzák, hogy egy lelkesen próbálkozó bérgyilkos sikerrel járjon.
Miközben próbálja életben tartani az exét, Finlay továbbra is küzd a határidőkkel, próbálja megírni a következő regényét, őrlődik két dögös pasi között és persze temérdek bajba keveredik, ráadásul Vero is titkol valamit.

Soha ne térj vissza a bűntett helyszínére. Ezt diktálja a józan ész, ha az ember meg akar úszni egy gyilkosságot. Egy listán azzal, hogy soha ne csomagolj hullát zuhanyfüggönybe, ne vásárolj ásót és húsz liter fehérítőt a saját hitelkártyáddal, és ne tarts a garázsodban fagyasztóládát.

A Finlay Donovan mindent visz tökéletesen hozza az előző könyv hangulatát és humorát és ha lehet ilyet mondani, még izgalmasabb, mint az előző történet. Finlay ugyan szeretné elfelejteni a bérgyilkos karrierjét és minden mást is, de ez nem ilyen egyszerű, főleg, hogy többen is tudják a titkát. Amikor Steve kerül bajba, elő kell vennie a kapcsolatait és újra veszélyes terepre kell merészkednie.
A könyv cselekménye hálaadás környékén kezdődik és nagyjából karácsonyig tart, mi pedig pont ebben az időszakban járunk, így teljesen át tudtam érezni a hangulatát olvasás közben, még ha nem is a klasszikus karácsonyi életérzést hozza. Megint rengeteg bonyodalom, nem várt esemény, veszélyes helyzet, váratlan holttest és sok más egyéb nehezítő tényező vár a főhősökre, de ezúttal már valódi profikat megszégyenítő módon kezelik a helyzeteket, köszönhetően a rutinnak, amit az előző kaland alatt szereztek. Feltűnnek a történetben a régi ismerősök, jók és rosszak egyaránt és színre lép egy titokzatos új? szereplő, akinek a kilétéréről semmit nem tudunk meg azon kívül, hogy ügyes módszerekkel dolgozik, ha gyilkosságról van szó. A magánéleti szál ebben a részben is hangsúlyos, megismerjük Finlay tágabb családját, a férjével való viszonyát, de ezúttal Veroval kapcsolatban is derülnek ki dolgok. A kötet humora változatlan, akadnak benne képtelen szituációk és hangosan felnevetős pillanatok is, tökéletes kikapcsolódást nyújt a műfajra fogékony olvasók számára. A befejezés valamilyen szinte nyitva maradt, így nem nehéz kitalálni, hogy nem ez volt az utolsó kalamajka, amibe Finlay Donovan belekeveredett.

A jó hír, hogy a következő rész már jövő év elején érkezik angolul, így remélhetőleg 2023 első felében magyarul is olvashatjuk a történet folytatását. Én nagyon várom, és bátran tudom ajánlani a sorozatot mindenkinek, aki izgalmas és csavaros történetre vágyik, de mindezt könnyed és humoros formában olvasná.

A könyv adatai
Eredeti cím: Finlay Donovan Is Killing It (2022)
Kiadó: Agave Könyvek
Sorozat: Finlay Donovan
Fordító: Török Krisztina
Kiadás: füles kartonált
Oldalszám:384
Kiadás éve: 2022
Moly

Finlay Donovan az az író, aki önhibáján kívül keveredett mindenféle kalamajkába, s úgy tűnik továbbra se egyszerű az élete. Elle Cosimano sorozatának második részében a kalandok tovább folytatódnak. Tartsatok velünk a turné folyamán, hogy megtudjátok, sikerül-e Finlay Donovannek végre írni valami jó kis regényt, vagy az élet izgalmasabb mint a fikció. S ha szerencsétek van a játék során az Agave Könyvek jóvoltából felajánlott regényt is megnyerhetitek.

Nyereményjáték:

Bár Finlay nem nyomozó, de néha sokkal jobb ötletei vannak, mint a hivatásosoknak. Rejtvényünkben más nyomozónőket keresünk, akik szintén regény sorozatokban találhatók. Feladványainkban fülszöveg részleteket találtok. Megfejtésnek pedig a nyomozónők nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“ … nyomozó azonban nem elégszik meg az egyszerű magyarázatokkal.
Amikor nem sokkal később egy kábítószerfüggő, fiatal lány holttestére bukkannak a korábbi áldozatéval megegyező sérüléssel, a nyomozó már biztos abban, hogy egy hidegvérű sorozatgyilkost kell keresniük. De milyen nyomon indulhatnak el, ha látszólag semmi sem köti össze az áldozatokat? “
a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.05 Olvasónapló
12.08 Zakkant olvas
12.11 A szofisztikált macska


Fülszöveg

Finlay ​olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan.

Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem.

Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül.

Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson.

Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.