Pszichotriller

Anni Taylor: Végzetes játék

A Kristály pöttyös könyvek közül sajnálatosan keveset olvastam eddig, de amihez volt szerencsém, az nagyon tetszett. A Végzetes játék a sorozat egyik legfrissebb darabja és nem árulok zsákbamacskát, hozta az eddigi színvonalat.
Azokat a pszichothrillereket szeretem a legjobban, amiknek az alapszituációja teljesen realisztikus, bárki számára teljesen átélhető és átérezhető, és a legzsigeribb emberi félelmeket ragadja meg. És mi lehet nagyobb félelem, mint az, hogy egy pillanatra félrenézel és eltűnik mellőled a kisgyereked?

A történet

Ez történik a fiatal sydndey-i házaspárral, Phoebe- és Luke Boskoval is. Egy nyugodt játszórezős délután rémálomba fordul, miután az anya fél pillanatra szem elől téveszti a kétéves Tommyt, aki nyom nélkül eltűnik. Fél évvel később kapcsolódunk be a történetbe, amikor is a kisgyerek még mindig nincs meg, az anya pedig az őrület határán egyensúlyozva egyszer csak furcsa üzeneteket kap. Feléled benne a remény, hogy Tommy talán még életben van, azonban a levelek utáni nyomozása nem várt eredményre vezet.

Szerintem

ja_te_k.pngNehéz lenne ennél többet elárulni úgy, hogy ne szaladjatok spoilerbe, mindenesetre nem egy kiszámítható és sablonos történetről beszélünk, akkor sem, ha utólag már elég nyilvánvalóak az elejtett utalások. Nagyon tetszett, ahogy a szerző felépítette a karaktereket: kezdetben messziről szemléltük őket, mintha csak szembejönnének az utcán egy boldog családként, majd ahogy haladt a történet, úgy kerültünk egyre mélyebbre a két szülő fejében. És ez nem volt túl rózsás utazás, a kezdeti idilli kép hamar szertefoszlik.
Phoebe és Luke házassága mintaszerű, a gyermekük boldog családban nevelkedik.
Vagy mégsem?
Phoebe odaadó anya, aki cseppet sem bánja, hogy a színpadot pelenkázásra cserélte. Vagy mégsem?
Luke gondoskodó férj, aki törődik a felesége érzéseivel, vágyaival. Vagy mégsem?
Ebben a könyvben semmi nem olyan mint elsőnek tűnik és a szerző remekül keveri a kártyákat. Hála a váltott szemszögnek, mind Phoebe, mind Luke gondolatait megismerjük és őszintén szólva egyikért sem tettem volna tűzbe a kezem, annyira összezavarodtam. Lehet, hogy Phoebe az őrült? Vagy talán Luke, akinek néha elég fura gondolatai vannak?
Nem fogom elárulni, de azt igen, hogy közel sem az lesz a megoldás, amire tippelgettem.

Viszont, a végkifejlettel voltak problémáim, már ami a realitást illeti. Nyilván nem fogom itt most kifejteni, hogy mi, csak annyit mondhatok, hogy az, ami Tommyval történik és ahogy, nos nekem hihetetlen és kicsit valóságtól elrugaszkodott. Egészen addig a pontig el tudtam képzelni, hogy ez akár meg is történhetne velem, veled, akárkivel, de aztán a tetőpont után olyan mértékben elszabadult a szerző fantáziája, hogy bármelyik forgatókönyvíró könyörögne a receptért Hollywoodban. Ez egy kicsit levont utólag az élményből, de összességében nagyon tetszett.

Verdikt

Ha szeretsz a szereplők fejében lenni, ha szeretsz múltbéli titkokat felfedni, ha olyan könyvet akarsz olvasni amit át tudsz érezni, de mégsem halálosan nyomasztó, és olyan fordulatos, hogy tuti nem fekszel le aludni amíg nem végeztél vele, nos, akkor a Végzetes játék a te könyved lesz.

ne_gytappancs_6.jpg

Eredeti cím: The Game You Played
Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Kristály pöttyös könyvek
Fordító: Sziklai István
Puhatáblás, 520 oldal
Megjelenés ideje: 2019. november 5.
Moly

megveszem_1_-2.jpg

beleolvasok-2.jpg

bannervegzetesjatek.pngA Könyvmolyképző Kiadó Kristály pöttyös sorozatának legújabb darabja egy dermesztően izgalmas pszichothriller, amely minden szülő rémálvával szembesíti az olvasót. A Végzetes játékban egy nyomtalanul eltűnt kisfiú nyomába eredünk a zaklatott édesanyát követve. Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjétek meg a könyv egy példányát a kiadó felajánlásából! 

Nyereményjáték

A kiadó 2016-ban bocsátotta útjára a női pszichothrillereket tömörítő sorozatát, a Kristály pöttyös könyveket. A játékban ezúttal ki kell találnotok a borítórészletek alapján, hogy melyik Kristály pöttyös könyvet rejtettük el, a címét pedig írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

ke_pernyo_foto_2019-10-30_16_47_38.png

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11/03 A Szofisztikált Macska
11/06 Könyv és más
11/09 Kelly és Lupi olvas


Fülszöveg:
Meddig megy el az ember, ha rosszul szeret?
A kétéves Tommy Basko eltűnik egy közkedvelt belvárosi játszótérről. Hat hónappal később a szülei rejtélyes, versbe szedett üzeneteket kezdenek kapni Tommyról. A rendőrség szerint az üzeneteket nem az emberrabló küldi, de a kisfiú anyja, Phoebe biztos benne, hogy ezek egy játék részei, amit valaki vele akar játszani.
Phoebe nem hallgat a rendőrség tanácsára, úgy dönt, belemegy a játékba.
Kétségbeesetten próbál a rímfaragó nyomára bukkanni, még ha ennek az is az ára, hogy a házassága darabokra hullik.
Amikor az üzenet írójának sokkoló kilétére fény derül, Phoebe számára elkeseredett versenyfutás kezdődik az igazságért.
Ki vitte el Tommyt? És miért?
Kicsi Kék Fiúcska, hova lettél? Messzire el kivel mentél? Csak én tudom…